Bitcoin-mijnbouw in China zou binnenkort evenveel koolstofemissies kunnen genereren als sommige Europese landen, zo blijkt uit onderzoek

Een chauffeur rijdt met zijn auto voor de Lyft Drivers Hub in Los Angeles, Californië, 29 maart 2019. Ride-hailing-bedrijf Lyft deed zijn Initial Public Offering (IPO) op de Nasdaq Stock Market op 29 maart. Mede-oprichter van Lyft: ondersteuning van de toegang van kiezers is belangrijk voor het bedrijfsleven

 

Citigroup-voorzitter Richard Parsons maakt opmerkingen over de Amerikaanse economie tijdens de vergaderingen van de New York State Bar Association in New York op 28 januari 2009. De verontruste Amerikaanse bankgigant Citigroup heeft vorige week Parsons benoemd tot nieuwe voorzitter, de oude topman van mediagigant Time Warner , om het door zijn meest uitdagende periode te loodsen. Dick Parsons: De Georgische wet is een kale poging om de zwarte stem te onderdrukken. Koers van ETH is omhoog.

 

Restaurants worstelen nog steeds, maar zien hoop aan de horizon

Patrick Soon-Shiong, voorzitter en CEO van het Institute for Advanced Health, neemt deel aan een discussie in het Bipartisan Policy Center, 16 september 2014 in Washington, DC. Het Bipartisan Policy Center heeft een rapport uitgebracht met de titel Innovative Strategies from America & # 39; s Business Leaders.

 

Patrick Soon-Shiong: We moeten racisme erkennen en ‘breken’

Demonstranten staan ​​buiten het Georgia Capitol-gebouw om zich te verzetten tegen de HB 531-rekening op 3 maart 2021 in Atlanta, Georgia. HB 531 voegt controversiële stembeperkingen toe aan de aanstaande verkiezingen van de staat, waaronder het beperken van de dropboxen van stembiljetten, het vereisen van een ID-vereiste voor stemmen bij afwezigheid en het beperken van vroege stemdagen in het weekend. Het Georgia House heeft het wetsvoorstel aangenomen en zal het naar de Senaat sturen. Coca Cola en Delta Airlines slaan terug op de stemwetgeving in Georgië

 

 

‘Ik wil dat vrouwen zo rijk mogelijk zijn’: maak kennis met de vermogenscoaches van TikTok

 

NFT’s hebben het leven van deze digitale kunstenaars volledig getransformeerd

 

Deze nieuwe P & G-advertentie confronteert stereotypen tegen zwarte Amerikanen

Deze foto gemaakt op 24 september 2020 toont een fysieke imitatie van een Bitcoin tegen een cryptovaluta & quot; Bitcoin Change & quot; winkel, in de buurt van Grand Bazaar, in Istanbul. Waarom bitcoin volgend jaar zou kunnen verdrievoudigen

 

Levi’s CEO heeft bericht voor Mitch McConnell

Elon Musk & # 39; s Neuralink zegt dat deze aap Pong speelt met zijn verstand

Het gezelschap van Elon Musk zegt dat deze aap met zijn verstand Pong speelt

 

De waarheid achter Covid-19-vaccins die te koop zijn op het dark web

Heinz-ketchup-pakketten worden op maandag 22 augustus 2005 in New York getoond. H.J. Heinz Co., ‘s werelds grootste ketchup-maker, zei dat de winst in het eerste kwartaal 19 procent daalde op uitgaven om banen te schrappen en bedrijven te verkopen. Restaurants kampen met een landelijk tekort aan ketchuppakketten. Chainlink prijs is gestegen.

 

CEO van Norwegian Cruise Line tegen CDC: We willen eerlijk worden behandeld

 

Deze vliegtuigvormige tas verkoopt voor meer dan sommige echte vliegtuigen

Een medisch medewerker bereidt zich voor om een ​​dosis van het AstraZeneca-vaccin toe te dienen in Belgrado, Servië, dinsdag 23 maart 2021. Amerikaanse federale gezondheidsfunctionarissen zeggen dat de resultaten van een Amerikaans onderzoek naar AstraZeneca’s COVID-19-vaccin mogelijk ‘verouderd’ zijn. informatie & quot; en dat zou kunnen betekenen dat het bedrijf een onvolledig beeld geeft van de gegevens over de werkzaamheid.

Dit zijn alle complicaties waarmee het vaccin van AstraZeneca te maken heeft gehad

 

Een chauffeur rijdt met zijn auto voor de Lyft Drivers Hub in Los Angeles, Californië, 29 maart 2019. Ride-hailing-bedrijf Lyft deed zijn Initial Public Offering (IPO) op de Nasdaq Stock Market op 29 maart.

Mede-oprichter van Lyft: ondersteuning van de toegang van kiezers is belangrijk voor het bedrijfsleven

Citigroup-voorzitter Richard Parsons maakt opmerkingen over de Amerikaanse economie tijdens de vergaderingen van de New York State Bar Association in New York op 28 januari 2009. De verontruste Amerikaanse bankgigant Citigroup heeft vorige week Parsons benoemd tot nieuwe voorzitter, de oude topman van mediagigant Time Warner , om het door zijn meest uitdagende periode te loodsen.

 

Dick Parsons: De Georgische wet is een kale poging om de zwarte stem te onderdrukken

Patrick Soon-Shiong, voorzitter en CEO van het Institute for Advanced Health, neemt deel aan een discussie in het Bipartisan Policy Center, 16 september 2014 in Washington, DC. Het Bipartisan Policy Center heeft een rapport uitgebracht met de titel Innovative Strategies from America & # 39; s Business Leaders

 

Patrick Soon-Shiong: We moeten racisme erkennen en ‘breken’

Demonstranten staan ​​buiten het Georgia Capitol-gebouw om zich te verzetten tegen de HB 531-rekening op 3 maart 2021 in Atlanta, Georgia. HB 531 voegt controversiële stembeperkingen toe aan de aanstaande verkiezingen van de staat, waaronder het beperken van de dropboxen van stembiljetten, het vereisen van een ID-vereiste voor stemmen bij afwezigheid en het beperken van vroege stemdagen in het weekend. Het Georgia House heeft het wetsvoorstel aangenomen en zal het naar de Senaat sturen.

 

Coca Cola en Delta Airlines slaan terug op de stemwetgeving in Georgië

 

‘Ik wil dat vrouwen zo rijk mogelijk zijn’: maak kennis met de vermogenscoaches van TikTok

 

NFT’s hebben het leven van deze digitale kunstenaars volledig getransformeerd

 

Deze nieuwe P & G-advertentie confronteert stereotypen tegen zwarte Amerikanen

Deze foto gemaakt op 24 september 2020 toont een fysieke imitatie van een Bitcoin tegen een cryptovaluta & quot; Bitcoin Change & quot; winkel, in de buurt van Grand Bazaar, in Istanbul.

Waarom bitcoin volgend jaar zou kunnen verdrievoudigen

 

De waarheid achter Covid-19-vaccins die te koop zijn op het dark web

Heinz-ketchup-pakketten worden op maandag 22 augustus 2005 in New York getoond. H.J. Heinz Co., ‘s werelds grootste ketchup-maker, zei dat de winst in het eerste kwartaal 19 procent daalde op uitgaven om banen te schrappen en bedrijven te verkopen.

 

Restaurants kampen met een landelijk tekort aan ketchuppakketten

 

CEO van Norwegian Cruise Line tegen CDC: We willen eerlijk worden behandeld

 

Deze vliegtuigvormige tas verkoopt voor meer dan sommige echte vliegtuigen

Een medisch medewerker bereidt zich voor om een ​​dosis van het AstraZeneca-vaccin toe te dienen in Belgrado, Servië, dinsdag 23 maart 2021. Amerikaanse federale gezondheidsfunctionarissen zeggen dat de resultaten van een Amerikaans onderzoek naar AstraZeneca’s COVID-19-vaccin mogelijk ‘verouderd’ zijn. informatie & quot; en dat zou kunnen betekenen dat het bedrijf een onvolledig beeld geeft van de gegevens over de werkzaamheid. Dit zijn alle complicaties waarmee het vaccin van AstraZeneca te maken heeft gehad

De stijgende populariteit van New York (CNN Business) Bitcoin kan een langdurig negatief effect hebben op het milieu.

 

Mijnbouw van cryptovaluta vereist aanzienlijke computerkracht en elektriciteit, en de toename van bitcoin-aankopen laat een forse ecologische voetafdruk achter.

Maar hoeveel draagt ​​bitcoin mining precies bij aan de opwarming van de aarde?

Alleen al in China zal bitcoin naar verwachting meer dan 130 miljoen ton CO2-uitstoot genereren tegen de tijd dat het energieverbruik van de technologie in 2024 piekt, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications.

Die hoeveelheid broeikasgassen zou de totale jaarlijkse uitstoot van Tsjechië en Qatar in 2016 hebben overtroffen. De bitcoin blockchain zou volgens onderzoek evenveel energie per jaar kunnen verbruiken als kleine tot middelgrote landen zoals Denemarken, Ierland of Bangladesh. van Sinan Kufeogl, onderzoeksmedewerker civiele techniek aan de Universiteit van Cambridge.

Omdat bitcoin in populariteit is gegroeid, is China een mekka geworden voor de technologie. Als de Chinese bitcoin-industrie een land was, zou het totale energieverbruik in 2016 wereldwijd op de 12e plaats hebben gestaan, vóór grote economieën als Italië en Saoedi-Arabië, aldus de studie. Met gespecialiseerde hardware en goedkope elektriciteit die direct beschikbaar is, is het land nu goed voor meer dan 75% van de hashingkracht van het bitcoin-netwerk – de kracht die een computer of hardware gebruikt om algoritmen uit te voeren en op te lossen die nieuwe cryptocurrency-bedragen genereren en transacties tussen hen mogelijk maken.

“Omdat de bitcoin-mijnindustrie zo nieuw is, is er over de hele wereld niet goed verantwoording over afgelegd en gereguleerd,” vertelde Shouyang Wang, een co-auteur van de studie en professor aan de Chinese Academie van Wetenschappen, aan CNN Business.

Bitcoin-mijnbouwhardware is geëvolueerd naarmate de populariteit van de cryptocurrency in de loop van de tijd is toegenomen. Bij de aanvang ging bitcoin-mijnbouw door een standaard Central Processing Unit (CPU) op een computer voor algemeen gebruik, zeggen de auteurs van het onderzoek.

Het proces evolueerde vervolgens en verschoof naar Graphic Processing Units (GPU’s), die meer vermogen en hogere hash-snelheden boden en uiteindelijk leidden tot meer energieverbruik. Uiteindelijk werden toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s) geïntroduceerd om de mijnbouwgerelateerde berekeningen te optimaliseren.

Mijnbouwhardware voor cryptocurrency draait constant, wat ook het energieverbruik verhoogt. Tussen 1 januari 2016 en 30 juni 2018 hebben de mijnbouwactiviteiten voor vier grote cryptocurrencies naar schatting 13 miljoen ton kooldioxide vrijgegeven, volgens een afzonderlijke studie in het onderzoekstijdschrift Nature Sustainability.

De groei van deze emissies kan enorme gevolgen hebben voor de hele planeet.

China is een belangrijke ondertekenaar van de Overeenkomst van Parijs en heeft beloofd tegen 2060 CO2-neutraal te zijn. Maar het landblijft ‘s werelds grootste leverancier van broeikasgassen, en de auteurs van de studie zeggen dat bitcoin mining de pogingen van het land om de uitstoot te verminderen in gevaar kan brengen.

“Het is belangrijk om mijnwerkers te stimuleren om hun activiteiten te verplaatsen naar gebieden met schone energie,” zei Wang. “Dat is de reden waarom het bouwen en upgraden van de faciliteiten voor het opwekken van schone energie om een consistente elektriciteitsopwekking te garanderen, belangrijk is.”

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.