Japanse aandelen maken een verliesreeks van 5 dagen terwijl beleggers oog hebben voor winst, Olympische Spelen

Japanse aandelen hebben woensdag een vijfdaagse losing streak doorgemaakt, toen beleggers aandelen kochten op dips vanwege voorzichtig winstoptimisme in de aanloop naar een lang weekend dat de start van de Olympische Spelen van Tokyo 2020 zal markeren.

 

Het gemiddelde van het Nikkei-aandeel sloot 0,58% hoger op 27.548,00 en kaatste terug van het laagste punt in zes maanden van dinsdag, hoewel het niet boven een belangrijk grafiekniveau bleef van zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde, dat op 27.712 stond.

 

De bredere Topix won 0,82% tot 1.904,41

De markt werd ondersteund door goedkope waarderingen, waarbij de Topix op 15,3 keer de verwachte winst handelde – het goedkoopste niveau in meer dan een jaar. Positieve vooruitzichten eerder deze maand van bedrijven als Yaskawa Electric en Canon hebben de hoop gewekt op meer positieve winstherzieningen naarmate het bedrijfsresultatenseizoen in Japan vanaf volgende week in volle gang is. Intertrust aandelen koers is gestegen.

 

 

NOK Corp steeg 5,8% nadat de maker van oliekeerringen zijn winstvooruitzichten had verhoogd. “Japan presteerde tot nu toe onder de wereldwijde concurrenten wat betreft de heropening van de handel, maar we verwachten dat de kloof kleiner zal worden naarmate de uitrol van binnenlandse vaccins aan kracht wint”, zegt Daisuke Nomoto, Global Head of Japanese Equities bij Columbia Threadneedle Investments in Boston.

 

“De Japanse binnenlandse economie zal profiteren van opgekropte besparingen en werknemerscompensatie die teruggaat naar pre-Covid-niveaus. Japan zal ook een belangrijke begunstigde zijn van het wereldwijde herstel en zal een gezond winstherstel ervaren, ondersteund door aantrekkelijke waarderingen.”

 

Verboden vaccins

Tama Home ging tegen de trend in en stortte 10,2% in nadat een bericht in de media dat de huizenbouwer zijn werknemers effectief verbood om COVID-19-vaccins te krijgen, een claim die het bedrijf vorige week ontkende. Hydratec industries koers is gestegen.

 

De markt is tot maandag gesloten wegens een nationale feestdag, aangezien de Olympische Spelen van Tokyo 2020 op vrijdag beginnen.

 

De bezorgdheid dat de gebeurtenis de uitbraak van COVID-19 in Japan zou kunnen verergeren en tot politieke instabiliteit zou leiden, was de afgelopen maanden een grote belemmering voor de markt.

 

Het hoofd van het organisatiecomité van Tokyo 2020 sloot dinsdag niet uit dat de Olympische Spelen zouden worden afgelast als de gevallen van COVID-19 zouden toenemen, aangezien meer atleten positief testten op het virus en sponsors de plannen om de openingsceremonie van vrijdag bij te wonen, lieten varen. (Rapportage door Hideyuki Sano; aanvullende rapportage door Tomo Uetake; redactie door Vinay Dwivedi en Subhranshu Sahu).

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.