Zo lang moet je wachten op rijexamen als de lockdown voorbij is

Leerling-chauffeurs die wachten om hun rijexamen te halen, kunnen tot vijf maanden wachten terwijl de lockdown-beperkingen versoepelen. De rijexamens worden vanaf 22 april in sommige delen van het VK hervat, maar de Driving Instructors Association (DIA) heeft gewaarschuwd dat een enorme achterstand als gevolg van de lockdown meer frustratie zal veroorzaken bij studentbestuurders.

Carly Brookfield, chief executive van de DIA, vertelde de Mirror dat veel studenten die hun test al minstens één keer hebben geannuleerd, nu een wachttijd van maximaal 20 weken hebben om een ​​nieuwe afspraak te maken na de lockdown.

Het Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) zei dat het wachten momenteel 17 weken was, niet 20, en het werkte aan het vergroten van de testcapaciteit. Omdat tests zijn opgeschort tijdens lockdowns en het effect van Covid-beperkingen op testen, is er een achterstand van ongeveer 420.000 geannuleerde rijtests die de DVSA moet doorwerken. Het heeft onlangs een wervingsactie gehouden om 300 extra rij-examinatoren in dienst te nemen en gebruikt gekwalificeerd kantoorpersoneel als noodexaminatoren. motortheorie vind je online.

Annuleren van tests

Veel studenten hebben hun tests meerdere keren zien annuleren en werden afgelopen zomer geconfronteerd met chaos toen het online boekingssysteem van de DVSA crashte onder het gewicht van de vraag naar afspraken. Naast de praktijkexamens wachten zo’n 380.000 mensen op een afspraak voor het theorie-examen.

Mevrouw Brookfield zei: “Wat deze cijfers je niet vertellen, is hoeveel rijexamens keer op keer zijn geannuleerd. Er is een grote zorg onder scholieren dat als ze een toets niet halen, hoe lang het duurt voordat ze een hertoets krijgen?”

Ze suggereerde dat de DVSA het theorie-testproces zou kunnen versnellen door mensen online te laten zitten, en voegde eraan toe: “De DVSA zal beweren dat mensen zullen proberen vals te spelen. Maar zoveel testinstanties gaan online met behulp van technologie die individuen controleert.” Een DVSA-woordvoerder vertelde de Mirror: “Kandidaten die door de schorsing worden getroffen, worden automatisch geboekt voor de volgende beschikbare test in het door hen gekozen centrum. theorie-examen oefenen anwb is mogelijk online.

“Zodra het veilig is zal DVSA het aantal beschikbare rij- en theorie-examens vergroten.”

De theorie-examens worden op zijn vroegst hervat op 12 april in Engeland en Wales, zonder bevestigde datum voor hun hervatting in Schotland. In Engeland en Wales gaan de praktijktests op 22 april weer van start, in afwachting van beoordelingen door de overheid. Ze zullen herstarten in Schotland op een gelokaliseerde basis, waarbij testen niet is toegestaan ​​totdat een gebied de beperkingen van niveau 3 of lager heeft bereikt, wat niet vóór 26 april zal gebeuren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.